zaterdag 29 maart 2014

Marrokaanse wortelsalade met citroen (of sinaasappel)




Ik heb mijn ingelegd citroentje gebruikt voor de traditionele Marokkaanse wortelsalade met citroen- of sinaasappeldressing, voor een extra pittige smaak. Het maakt een doodgewone wortelsalade feestelijk en interessant.

nodig:
500 g geraspte wortels
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
eventueel een beetje suiker
1 of een half ingelegd citroentje, naar smaak
3 eetlepels gehakte peterselie of koriander

bereiding:
Maak een eenvoudige vinaigrette van citroensap en olijfolie, gekruid met peper en zout. Rasp de wortels en snijd de schil van een ingelegde citroen in fijne reepjes. Schep de vinaigrette door de wortelsalade, samen met de peterselie of koriander.

Variatie: als je niet van zuur/citroen houdt, kun je sinaasappelsap gebruiken in de plaats van het citroensap en de ingelegde citroen. Lijkt me zalig...





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...