maandag 14 april 2014

Pappadums



Pappadums zijn de heerlijk vederlichte knapperige broodjes die je krijgt als hapje vooraf in een Indisch restaurant, met wat dipsausjes zoals mangochutney en muntsaus. Ze zijn ook ongelofelijk lekker om te eten bij de maaltijd en zeer handig als je met je handen eet (bvb. op een picnic). 







Pappadums zijn kant-en-klaar te vinden in Indische en Pakistaanse winkels voor amper 1.50 euro. Ze zijn dan in een wip klaar en bovendien nog glutenvrij ook. De ingrediënten zijn verrassend: linzenbloem en rijstbloem, wat rijsmiddel, zout en olie. Ze zijn flinterdun en hard voor je ze bakt, maar eens ze de hete olie in de pan raken, zwellen ze op in kronkelige vormen. Na werkelijk een paar seconden, moet je ze al uit de pan vissen en op keukenpapier laten uitdruppen. (ook mogelijk in de broodrooster)


Ik vind ze fascinerend om te maken én te eten, vooral bij een vegetarische maaltijd met fijngehakte pittige groenteschotels en salades. Mijn familie hield van de smaak en ze waren in een mum van tijd bijna allemaal op. En best ook, want de volgende dag zijn ze iets minder krokant.


Via mij te krijgen als je ze niet kunt vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...