maandag 30 juni 2014

komkommer-munt salade met kokos



Deze salade is heel gemakkelijk te maken en superfris. Komkommer en munt is sowieso een heel frisse combinatie (denk maar aan Indische raita, een bijgerecht dat lekker is bij een pikante maaltijd.) Bovendien maak ik de vinaigrette voor deze salade aan met yoghurt en kokos. Ideaal voor als de temperaturen richting 30 gaan! 





Zo maak je het:

  1. Was en snijd een derde van een komkommer in dobbelsteentjes.
  2. Maak in een kommetje een vinaigrette van 2 eetlepels olie, 2 eetlepels yoghurt (+ eventueel een paar druppels citroen), zout en peper, een paar blaadjes verse munt, 1 theelepel gedroogde munt en 1 à 2 eetlepels gedroogde kokos. 
  3. Doe de komkommer bij de vinaigrette, meng goed en zet in de koelkast. Nu kun je de rest van je eten bereiden. In elk geval, wil je dat de salade lekker fris is tegen dat ze op tafel komt. 
Deze salade past uitstekend bij vis. 

Enjoy! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...