maandag 6 juli 2015

Salat Shirazi


Als de temperatuur boven de 30 uitsteekt en er komkommer en tomaten in de boodschappen-tas zaten, is er maar één antwoord: Salat Shirazi. Deze Iraanse salade heeft alle ingrediënten voor verfrissing: komkommer, munt en citroen/limoen. En het is dan nog echt simpel ook!

De kunst bestaat erin om de blokjes zo gelijkmatig mogelijk in dobbelsteentjes te snijden en een royale dressing te voorzien. De volgende dag smaakt het zo mogelijk nog lekkerder en frisser. 




Nodig:

- dressing: olijfolie en citroen/limoensap ongeveer in gelijke hoeveelheid, peper en zout, verse en/of gedroogde munt naar smaak (lekker veel dus!)
- komkommer en tomaat ook in gelijke hoeveelheid en zo klein mogelijke dobbelsteentjes
- een versnipperd uitje voor wat frisse pit. 

Geniet! 


Tip: gaat prima bij de bbq! Zet fris in de koelkast en zet pas op tafel als 't vlees klaar is. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...