donderdag 15 februari 2018

Rozerood salade




Deze friszoete knapperige salade, barst van de kleuren en is écht rozerood door de granaatappel (ik moet daarbij altijd stiekem denken aan de gekke namen van het cluedospel, ik had de salade ook 'Rosa Roodhardt's salade' kunnen noemen :-) ). Het is opnieuw een luxueuse versie om rode kool op een aantrekkelijke (eigenlijk onweerstaanbare) manier op tafel te toveren. Ideaal om het restje rodekool van het vorige recept te verwerken.





Ingrediënten:

1/4e rode kool geraspt
een halve peer in blokjes
3 geraspte wortels
een halve granaatappel, pitjes
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels sinaasappelsap
peper en zout

Werkwijze:

  1. Rasp de rode kool (ik vind het fijn als dat niet te grof is, maar fijn en sappige sliertjes). Rasp de wortels wel redelijk grof. 
  2. Haal de pitjes uit de halve granaatappel. 
  3. Maak een vinaigrette door de olijfolie en het sinaasappelsap te mengen met peper en zout. 
  4. Schil eventueel de peer als je dat leuker vindt, of was en snij hem in blokjes. 
  5. Meng alles en klaar, supersimpel!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...