Wie ben ik


Update 2018
Hieronder is wat ik schreef bij het begin van mijn blog in mei 2013. Na 5 jaar is het enthousiasme er niet minder op geworden en de nieuwsgierigheid evenmin (nog zoveel te ontdekken, zoveel recepten uit zoveel landen, mijn leven zal nooit lang genoeg zijn om...). Mijn kookervaring is er op vooruit gegaan (ik kan nu een volledige vis aan met schubben en ingewanden en alles, Jay!!), ik heb zelfs een paar workshops kunnen organiseren en ik heb er gewoon de stukken vanaf gekookt hier in mijn eigen dagelijkse keuken. Babak -mijn Iraanse partner- vraagt soms "wanneer zal je *dit* nog eens maken dat je *toen* maakte?" Meestal herhalen gerechten zich nooit bij mij omdat ik altijd wat nieuws uit te proberen heb, dus heeft hij soms heimwee naar iets dat ik 4 jaar geleden een keer klaarmaakte... :-D Foodie all over, zeker?!


"Gebeten door schrijven en culturen, foto's nemen en nieuwe dingen proberen... dat zouden de juiste ingrediënten kunnen zijn voor een boeiende blog. I give it a go."






Mijn achtergrond: ik studeerde af in de gezondheidspsychologie en werkte jarenlang als vrijwilliger in allerlei multiculturele projecten.

Wat koken betreft, heb ik niet zo veel ervaring. Gebak, desserts en drankjes, dat wel, maar voor alles wat in kookpotten gemaakt wordt, was ik tot 2012 een dummie.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in koken, zat als kind al met mijn neus in de kookboeken maar de volgende stap liet op zich wachten want de nood ontbrak, mijn moeder kookt fantastisch en is de keizerin van de keuken. Maar met tram 3 al in zicht, vond ik het welletjes en veroverde ik het terrein.

Nu ben ik niet het mens voor worst met appelmoes dus liet ik het niet na om meteen de internationale toer op te gaan, al kende ik nog niet al de basics van de Boerinnenbond. Het kriebelt bij mij nu eenmaal om smaakvol te eten (anders staakt mijn eetlust) en gebruik te maken van de 1001 kleuren, geuren en smaken die we (nog) niet kennen, uit zonnigere en warmere oorden... maar dan wel volgens de eenvoud van de Belgische huiskok, ik bedoel: waarom moeilijk maken als het makkelijk kan, zò gemakkelijk dat zelfs een newbie het kan?!

Mijn recepten tellen dus niet veel ingrediënten, zijn in een handomdraai klaar en vriendelijk voor de Westerse smaakpapillen (niet pikant dus). Sommige zijn puur en authentiek buitenlands, andere zijn eerder fusion of gewoon een Belgisch fantasietje. Maar altijd dit: lekker, gemakkelijk en liefst ook een streling voor het oog.

Laat je inspireren!

Enjoy! :-)

Lili 









1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...